15 Mar Oportunitate de angajare la Transylvania College. Cum arată o zi din viața unui profesor de Science

🌳 Reprezentanții școlii Transylvania College din Cluj-Napoca sunt în căutarea unui profesor de Science (Biologie, Chimie sau Fizică). Chiar dacă acest cuvânt, „pasiune“, a fost atât de mult folosit în ultima vreme încât pare golit de conținut, ne aventurăm totuși să-l folosim și noi încă o dată, deoarece credem în el. Așadar, ne dorim persoane extrem de pasionate de ceea ce fac, care vorbesc fluent româna și engleza. Toți cei interesați sunt rugați să trimită un CV la adresa hr@transylvania-college.ro

Pentru că vrem ca viitorii noștri colegi să înțeleagă mai bine ce înseamnă departamentul de Science din Transylvania College, cum arată o zi de muncă din viața unui profesor și cine le-ar putea fi viitorii colegi, i-am rugat pe doi actuali profesori să ne povestească despre toate acestea.

***

DORINA GÎRBOVAN

Ms Dorina Gîrbovan, alături de un elev, la SPArK Science Club. Experimentul din imagine s-a realizat în deplină siguranță și, deși este spectaculos, desigur că nu a implicat arsuri. 😊

Dorina Gîrbovan lucrează de 12 ani în Transylvania College. Este profesor de fizică, Head of Science & ICT Faculty și examinator Cambridge pentru fizică. De asemenea, se ocupă de coordonarea și mentoratul noilor profesori de știință (Biologie, Fizică, Chimie) pentru a preda pe sistem Cambridge. Miss Dorina ghidează și pașii elevilor de gimnaziu din Transylvania College care au pus bazele SPArK Science club în ianuarie 2022. 

Blogul Transylvania College: Cum ai descrie Transylvania College unui viitor coleg?

Dorina Gîrbovan: Este o școală plină de viață, axată pe nevoie copiilor. Și este cu siguranță un loc de dezvoltare personală pentru un viitor coleg.

Cum ai descrie în mod special departamentul de Science unui viitor coleg?

Și implicare, și distracție! 🙂

Câteva cuvinte despre orele de știință?

Pe scurt, e vorba de învățare din experimente. Și teorie, dar și practică, aplicată la viața de zi cu zi. La capitolul „special“ putem vorbi despre dotarea laboratoarelor, dar și despre examinarea practică a materiilor biologie, chimie și fizică în examenele Cambridge. 

Ce înseamnă rolul de profesor de Science la Transylvania College?

Este acel rol de dascăl în care tratăm elevul ca pe un întreg, nu ne referim doar la partea academică. De fapt, elevii petrec cu noi 8 ore pe zi, deci suntem parte din viața lor.

Știu că ești ambasador NASA. Te rog să ne detaliezi. 

Cea mai recentă contribuție a mea la comunitatea Transylvania College (TC) a fost să pun TC-ul pe harta educației mondiale încă o dată, împreună cu alți profesori extraordinari. Am fost premiată ca Ambasador Internațional NASA/HESA 2018 și am avut onoarea să pregătesc 120 de profesori de științe selectați din întreaga lume la Centrul Educațional NASA de la US Space & Rocket Centre din Huntsville, Alabama.

O altă contribuție recentă este faptul că am creat un club Science International, împreună cu ceilalți 3 ambasadori. Vom începe prin a întâlni studenți din Brazilia și SUA în primele luni, iar mai târziu, din septembrie, vom implica și alte țări precum Mexic, Columbia, Filipine și altele. Școlile cu care vom colabora nu au laboratoare adevărate, iar acei elevi provin din medii defavorizate, cu abandon școlar din cauza sărăciei, sau sunt elevi care aparțin unor grupuri defavorizate. Ne vom întâlni cu toții o dată pe lună, online. În cadrul întâlnirilor, elevii noștri vor preda elevilor din Brazilia și SUA și vor prezenta experimentele filmate în laboratoarele școli noastre (în cazul meu, în Transylvania College), astfel încât și ceilalți elevi să aibă senzația că sunt alături de noi, în clasă.

***

IOANA CÎMPEAN

Ioana Cîmpean lucrează de 6 ani în Transylvania College și este profesor de biologie. 

Blogul Transylvania College: Încep discuția prin a te ruga să ne vorbești despre acreditarea ta internațională. 

Ioana Cîmpean: Am urmat un curs în educație (PGCE = Post Graduate Certificate in Education) de un an de zile, la distanță, în cadrul Buckingham University din Marea Britanie. A fost un an intens, cu multe inspecții la clasă și proiecte la care a trebuit să lucrez, dar a meritat. Am avut parte și de mult sprijin din partea colegului și mentorului meu de atunci, Harry Shuttleworth, dar și a unor colegi care m-au ajutat necondiționat cu sfaturi și materiale pe care le aplic și în ziua de azi.

Sunt foarte recunoscătoare școlii pentru că am reușit să urmez un astfel de program deoarece, prin faptul că am fost selectată pentru acesta, mi s-a arătat încrederea în mine ca profesor și, de asemenea, a acoperit costurile necesare programului. În anul în care am urmat cursurile acestui program a trebuit sa merg de două ori în Marea Britanie pentru traininguri ținute de profesorii universitari de la acea facultate. De asemenea, de-a lungul acelui an am avut parte și de două sesiuni de inspecții la clasă, la care a participat un profesor din Anglia care mi-a evaluat activitatea didactică. 

Cum ai descrie Transylvania College unui viitor coleg?

Pentru mine, simt că este un loc în care mă pot dezvolta în mod armonios atât din punct de vedere profesional, cât și personal. În toți cei 6 ani în care am lucrat aici am avut parte de provocări care m-au ajutat să-mi depășesc limitele. Spre exemplu, am învățat cum să am o comunicare mai bună cu elevii mei, să mă pliez mai bine pe nevoile lor și astfel să livrez lecții care să le stârnească și mai mult curiozitatea pentru mediul înconjurător. De asemenea, am avut posibilitatea să explorez și alte activități profesionale la care nu aș fi avut acces în alte școli (spre exemplu, sunt content creator și tutor la Spark School). 

Cum ai descrie departamentul de Science unui viitor coleg?

Departamentul de Science este un colectiv unit, cu profesori ambițioși, dornici de colaborare și profesioniști. În cadrul departamentului, se pune mult accent pe experimentele la clasă. Avem și 2 laboratoare special proiectate pentru a întâmpina nevoile orelor de științe, iar fiecare clasă are acces la ele. De asemenea, departamentul organizează în fiecare an școlar și o săptămână dedicată științei, în care încercăm să promovăm descoperirile științifice și importanța lor asupra vieții noastre de zi cu zi.

Ce ți se pare special la departamentul de Science din Transylvania College?

Ce mi se pare interesant la acest departament este că elevii au acces la instrumentele necesare pentru a pune în practica teoria pe care noi le-o predăm la orele de științe. Departamentul deține dotările necesare pentru experimente cât mai variate, începând de la substanțe chimice, până la aparatură precum microscoape de ultimă performanță. În fiecare an avem un buget anume pe care îl putem folosi pentru a comanda materiale de laborator de care avem nevoie în lecțiile practice.

Ce înseamnă rolul de profesor de Biologie la Transylvania College?

Ca profesor de Biologie, am satisfacția de a putea interacționa cu elevii într-un mod cât mai profesionist, datorită posibilităților oferite de Transylvania College. În ceea ce privește programa școlară Cambridge pe care o predau la clase, aceasta este una menită să provoace elevii să gândească, să pună întrebări, să cerceteze. De asemenea, în multe din clasele la care predau am elevi care sunt deja setați să urmeze o carieră în științe și atunci discuțiile decurg la alt nivel.

***

🌳 Dacă am reușit să vă convingem că jobul de profesor de științe vi se potrivește, nu uitați să ne trimiteți un CV la adresa de email hr@transylvania-college.ro

🌳 Citiți AICI mai multe despre poveștile comunității Transylvania College. Pentru alte informații despre școala noastră, dați click AICI.

Traducere din română în engleză: Dragoș Chiș.

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

No Comments

Post A Comment