15 Jul S-a născut sora mai mică a școlii Transylvania College!

CLICK HERE TO READ IN ENGLISH!

Ce v-a frustrat la experiența voastră din liceu? Ce materii sau activități ați fi vrut să aveți sau să puteți alege și nu a fost așa? Cu mintea de adult de acum, ce ați alege să faceți în liceu ca să vă pregătească mai bine pentru viața profesională și personală? Dar dacă întrebările acestea ar fi despre fiul sau fiica voastră? Ce ați vrea pentru ei?

Furia legată de experiența mea din liceu mi-a creat motivația de a face un alt fel de liceu. Astfel am decis să rămân în România și să construiesc ceea ce este astăzi Transylvania CollegeTot o furie mi-a creat motivația în plină pandemie să gândesc un nou proiect: Spark.

Văd încă prea mulți tineri care-și irosesc potențialul în liceu, care nu au acces la un liceu care să-i inspire, să-i motiveze să facă o diferență reală în lumea aceasta plină de probleme, multe încă necreate, care vor necesita de o altfel de gândire pentru a fi rezolvate.

De peste un an lucrăm intens ca Spark să fie accesibil pentru copiii din România și din alte țări unde educația internațională nu există sau pentru cei din orașele unde școlile internaționale au taxe peste ceea ce pot sau vor să investească familiile în educație.

Spark este un liceu internațional hibrid construit pe modelul Transylvania College. Practic, Spark e sora mai mică. Exact așa cum în fiecare familie vine un nou membru, așa va fi și impactul școlii Spark: va transforma experiența din Transylvania College în moduri pe care acum nu le putem vizualiza, însă le putem percepe ca fiind foarte valoroase.

Spark se va adresa elevilor de liceu din România, Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Cehia, Polonia, Bulgaria și alte țări din regiune, dar nu numai.

Poate că aveți prieteni care au spus „Ce fain ar fi dacă am avea Transylvania College și în orașul nostru!“. Sper ca ei să vadă în Spark o parte din Transylvania College și să aleagă pentru copiii lor varianta part-time (în paralel cu a fi elev la o școală de stat) sau full-time (cu posibilitatea de a fi în hub-uri locale de învățare cu alți elevi).

Sunt tare mândră că azi putem lansa o școală nouă, una în care tinerii să se regăsească, să se descopere și să aibă spațiu să-și aducă pasiunile și educația împreună pentru a fi ÎMPLINIȚI. O educație potrivită pentru viitor! 

Ruxandra Mercea
Directoare executivă Transylvania College
Founder & CEO Spark

CLICK HERE TO READ IN ENGLISH!

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

No Comments

Post A Comment