08 Mar Conferință internațională organizată de elevi din Transylvania College: participă tineri de pe cinci continente

CLICK HERE TO READ IN ENGLISH!

A doua ediție a „International Youth Summit of Transylvania” (IYST) va avea loc online, în perioada 15-19 martie 2021. Conferința internațională a tinerilor din Transilvania este organizată în întregime de elevi din Transylvania College, iar tema din acest an este „Discover the World We Live In” („Să descoperim lumea în care trăim”). 

La eveniment vor lua parte online zeci de elevi din școli de pe cinci continente. Pe lângă participanții de la școli din România, se vor alătura elevi din țări precum: Elveția, Germania, Spania, Iordania, China, Africa de Sud, Columbia sau SUA. 

Programul evenimentului

IYST va cuprinde: ziua deschiderii, trei zile de dezbateri și ultima zi, în care vor avea loc diverse activități, cum ar fi ateliere și prezentări ale ThinkUp Academy (prima academie din Europa creată de elevi pentru elevi; bazele ei au fost puse tot de elevi din Transylvania College). Subiectele de discuție în cele trei zile de dezbateri sunt: impactul omenirii asupra naturii, globalizarea culturală și educația în societatea postmodernă.

Cine va vorbi la „International Youth Summit of Transylvania 2021”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, va vorbi în deschiderea evenimentului despre impactul adus de tineri asupra dezvoltării orașului. De asemenea, printre speakerii care vor vorbi la conferința online se numără: Andrew Noble (Ambasadorul Marii Britanii în România), Paul McGarry – (ambasadorul Irlandei), Simona Baciu (fondator – Transylvania College), Gilda Scarfe (CEO și fondator al organizației de consultanță în educație Positive Ed) și Tinu Bosînceanu (fondator și mentor – Upgrade Academy).

„După cele trei zile de dezbateri, vom alcătui un manifest”

Conferința internațională IYST este rezultatul eforturilor a 25 de elevi din Transylvania College. „Într-o perioadă în care interacțiunile dintre elevii de pretutindeni au fost limitate, am decis să creăm un eveniment online care să rezolve această problemă. Ne dorim ca în cadrul IYST să dezbatem teme actuale și să atragem atenția asupra faptului că există și alte probleme în societate pe lângă pandemie, precum poluarea sau provocările din educație. În urma a șase luni de pregătiri intense, reușim să aducem împreună pe o platformă online elevi din toată lumea și asta ne bucură nespus. În cadrul conferinței, după cele trei zile de dezbateri, vom alcătui un manifest format din rezoluțiile elevilor, manifest care, sperăm noi, va reprezenta mai apoi un punct de referință în implementarea unor proiecte în comunitățile de origine ale participanților. Ne dorim ca astfel să aducem rezolvări la provocările discutate în cadrul conferinței”, a explicat Alexandru David, președintele IYST și elev în Transylvania College. 

„Sunt bucuros să văd că tradiția IYST continuă! Anul acesta, conferința e organizată de o nouă echipă de elevi din Transylvania College, în parteneriat cu ThinkUp Academy, abordând teme importante ale secolului 21”, a declarat și Erik Birinyi, fondator al IYST și elev în Transylvania College. 

Prima ediție a conferinței internaționale IYST a fost organizată în martie 2019 și a avut loc în campusul Transylvania College din Cluj-Napoca. Au participat delegații de elevi din 10 școli, veniți din 7 țări, de pe 4 continente. 

Despre Transylvania College

Transylvania College este o școală internațională non-profit din Cluj care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă, până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO – British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, în urma unei serii de inspecții riguroase și complexe.

Transylvania College este membru acreditat al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS), membru Global Connections și membru al asociației mondiale a școlilor de elită Round Square. Ruxandra Mercea, director al Transylvania College, face parte din G30, un grup de experți în educație care include directori aleși de la 30 dintre cele mai inovative școli din întreaga lume. Din 2015 Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

CLICK HERE TO READ IN ENGLISH!

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

No Comments

Post A Comment