22 Feb Burse de excelență pentru întregul ciclu liceal: liceenii din Transylvania College își caută colegi

 

Transylvania College oferă burse de excelență pentru întregul ciclu liceal.

  • Transylvania College, școala internațională Cambridge din Cluj-Napoca, va acorda și în acest an burse de merit pentru elevi excepționali, care doresc să beneficieze de o educație oferită la standarde internaționale, în limba engleză.
  • Comisia de burse este alcătuită din reprezentanți ai comunității clujene: oameni de afaceri, diplomați, un reprezentant al elevilor de liceu și un profesor, reprezentant al școlii.
  • Elevii din Transylvania College au ales temele pentru eseul de înscriere în competiția burselor.
  • Diploma Transylvania College și examenele A-Levels sunt recunoscute pentru admitere la universitate în 150 de țări, inclusiv în România.


Cluj-Napoca, 22 februarie 2021. 
Transylvania College anunță deschiderea, luni, 22 februarie, a competiției pentru bursele de excelență ale liceului. Pot aplica elevi din clasa a VIII-a, de la orice școală din țară. În urma acestei competiții, aplicanții declarați câștigători pe baza examenelor și a interviului cu membrii comisiei de burse pot beneficia de o reducere între 30-100% la taxele anuale de școlarizare. Acest sprijin financiar va fi menținut pe tot parcursul celor 4 ani de liceu. 

Cea mai importantă noutate a acestei ediții a competiției de burse din Transylvania College este că de data aceasta liceenii sunt cei care își caută colegi! Elevii din Transylvania College sunt încurajați să participe la toate aspectele vieții comunității din care fac parte și să își dezvolte o vocea a lor. Este primul an în care din comisia de burse face parte și un reprezentant al elevilor de liceu din Transylvania College. De asemenea, o altă noutate a ediției din 2021 este că elevii din Transylvania College au ales temele pentru eseul de înscriere în competiția burselor. 

În anul 2020, câștigătorii burselor de excelență Transylvania College au venit din Mediaș, Oradea și București. „Când am aflat că am primit bursa, am rămas fără cuvinte. Eram foarte fericită și în același timp nu îmi venea să cred că voi învăța la Transylvania College și că mă voi alătura celorlalți bursieri. Mă gândeam cât de frumos va fi să învăț în limba engleză și la cât de mult mă va ajuta această școală pe viitor. De asemenea, mă bucuram că o să pot să-mi aleg materiile și să mă axez pe ceea ce îmi place. Sunt recunoscătoare pentru șansa care mi-a fost oferită”, a declarat Beatrice, din Mediaș, la aflarea veștii că se numără printre cei trei câștigători de anul trecut. 

Candidații care doresc să aplice pentru a intra în competiția pentru burse din acest an vor avea de pregătit un dosar de aplicație și au de susținut, în luna aprilie, teste scrise la limba engleză și la matematică, precum și un test computerizat care le evaluează abilitățile de gândire. În procesul de înscriere, comisia de burse va lua în considerare și aspecte care demonstrează circumstanțe personale speciale (nevoie financiară, alte situații care susțin cererea pentru acordarea sprijinului financiar).

Școala va organiza în 11 martie 2021 la ora 18:00 un webinar care va facilita întâlnirea candidaților cu elevi care studiază în prezent, cu bursă, la Transylvania College. Cei care vor să participe la această întâlnire online sunt rugați să trimită un email la adresa inscrieri@transylvania-college.ro. Elevii au la dispoziție o lună pentru pregătirea și depunerea dosarelor, intervalul pentru trimiterea aplicațiilor fiind 22.02-22.03.2021.

Detalii cu privire la documentele de completat pentru a intra în competiție și datele importante pentru examene, webinar-ul informativ și interviu sunt publicate pe site-ul școlii.

Numărul câștigătorilor și valoarea bursei acordate vor fi decise de către membrii comisiei de burse. Comisia de burse este alcătuită din reprezentanți ai comunității clujene, oameni de afaceri și diplomați, care și-au oferit timpul în mod voluntar pentru a ajuta școala să selecteze printr-un proces obiectiv elevii cu cel mai promițător potențial. Din comisie face parte și un elev din liceu.

„Fiecare ediție a competiției pentru bursele de excelență ne facilitează întâlnirea cu tineri extraordinari, curajoși și dornici să învețe și să se dezvolte. Misiunea membrilor comisiei este una foarte grea. Fiecare înțelege că această oportunitate poate decide destinul unui tânăr și e greu de ales, pentru că toți finaliștii au un potențial enorm”, a explicat Ruxandra Mercea, Director Transylvania College.

Aproximativ 100 de elevi au beneficiat de burse de studiu la Transylvania College, de la înființarea instituției, în 1993. Elevii care au câștigat în ultimii ani competiția pentru bursele de excelență și care între timp au absolvit liceul la Transylvania College au avut un parcurs impresionant, ajungând să studieze la facultatea dorită, în domeniul ales, la universități de prestigiu precum Imperial College.

Studiile liceale de la Transylvania College se desfășoară integral în limba engleză, urmând curriculum-ul Angliei. Elevii au posibilitatea de a-și alege o parte dintre disciplinele pe care le studiază, parcurgând astfel un traseu educațional personalizat, potrivit carierei pe care și-o doresc.

Liceul este structurat în doua etape importante, ambele vizând pregătirea pentru examene Cambridge, în limba engleză, care trebuie susținute la toate disciplinele studiate. Datorită modului în care este structurat liceul, pot aplica pentru înscriere elevi care urmează să intre în clasa a IX-a, care în sistem britanic se numește Year 10, sau în clasa a XI-a, respectiv Year 12. În primii doi ani de liceu elevii se pregătesc pentru examene GCSE pe care le susțin la finalul clasei a X-a, din materia studiată pe parcursul celor 2 ani, la toate disciplinele. În ultimii doi ani de liceu se pregătesc pentru examenele Cambridge A-Levels, echivalente ale bacalaureatului și recunoscute pentru admiterea la facultate în 150 de țări, inclusiv în România. În 2020 liceul a sărbătorit cea de-a șaptea promoție de absolvenți.

Pentru admiterea la facultate elevii sunt sprijiniți de un consilier din cadrul școlii care îi ajută să-și construiască un portofoliu atractiv ce include dovezi de implicare în programe extrașcolare, inclusiv de practică profesională, facilitată de către școală. De asemenea, consilierul îi sprijină cu scrierea eseului personal, în care elevii vorbesc despre pasiunile lor, dar și despre provocări și despre modul în care și-au dezvoltat pe parcursul anilor de liceu abilitățile de leadership, autonomia și atitudinea proactivă, gândirea critică, empatia, curiozitatea și entuziasmul pentru inovație, dorința de implicare în comunitate și de a face o diferență oriunde ajung.

Absolvenții liceului Transylvania College studiază la universități de prestigiu din întreaga lume, în Anglia, Statele Unite, Japonia, China, Franța, Olanda, Belgia, Germania, Austria, Elveția, Scoția, Singapore, Ungaria și România.

Despre Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj

Transylvania College este o școală internațională non-profit, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă, până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO – British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, în urma unei serii de inspecții riguroase și complexe.

Transylvania College este membru acreditat al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS), membru Global Connections și membru al asociației mondiale a școlilor de elită Round Square. Ruxandra Mercea, director al Transylvania College, face parte din G30, un grup de experți în educație care include directori aleși de la cele mai inovative școli din întreaga lume. Din 2015 Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

Campusul Transylvania College oferă un mediu unic și multicultural, unde peste 600 de elevi și 100 de profesori din 35 de țări, de pe 6 continente se pregătesc împreună pentru a fi lideri conștienți într-o lume a viitorului, în care granițele se estompează.

Transylvania College își continuă rolul de agent de schimbare în educație, lansând programe de leadership, wellbeing și transformare în alte școli din țară. În acest mod, școala contribuie la reforma educației prin schimbarea paradigmelor celor implicați direct în procesul educativ.

FOTO: Elevi bursieri din Transylvania College

www.transylvania-college.ro

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

No Comments

Post A Comment