29 Sep Daria Perneș, elevă la Transylvania College: “Dacă nu-ți convine ca societatea în care trăiești să fie modelată după ideologiile altor persoane, mergi tu personal la vot”

La Transylvania College înțelegem cât de important este ca oamenii să aibă o voce a lor. Acesta este doar unul din motivele pentru care ne-am bucurat și ne-am simțit recunoscători să vedem că elevii noștri care au împlinit 18 ani au ales să își exercite dreptul la vot. Printre ei se numără și Daria Perneș, pe care am întrebat-o ce a determinat-o să voteze și ce speră să se întâmple în urma votului ei.

Blogul Transylvania College: De ce ai ales să votezi?

Am ales să votez pentru că mă simt responsabilă de ce se întâmplă în jurul meu. Votul e o modalitate practică și ușoară prin care oricine poate să aducă o schimbare. M-am gândit și la Revoluția din 1989, pe care eu nu am trăit-o, m-am gândit la persoanele care au luptat pentru dreptul la vot democratic – să nu apară doar un singur partid absolut pe fișa de votare. Dacă ei au reușit să schimbe un sistem întreg, eu să nu merg la vot?

Cu ce gând în minte ai votat și ce speranță ai pentru viitorul acestei țări?

Mi-a stat gândul la persoanele de vârsta mea și îmi doream să văd un procent de prezență cât mai mare. La nivel național, sunt sigură că progresăm. Pe viitor, sper ca sistemul de învățământ în Romania să primească mai multă atenție, pentru că educația generațiilor tinere va aduce decizii bune mai târziu.

De ce crezi e important să votăm în general?

Nu există un vot care să nu conteze. În momentul în care ai dreptul de a vota, ești înscris pe listele permanente, dar nu te prezinți la secția de votare, într-un fel tot ai votat. I-ai lăsat pe alții să aleagă pentru tine, ăsta e votul tău. Dacă nu-ți convine ca societatea în care trăiești să fie modelată după ideologiile altor persoane, trebuie să mergi tu personal la vot!

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

No Comments

Post A Comment