05 Jun „Educație financiară pentru elevi de liceu”: webinarii gratuite live

Echipa Money-FEST, formată din nouă elevi ai Colegiului Transylvania College din Cluj, vă invită în perioada 9-12 iunie la o serie live de 4 webinarii cu scopul de a promova educația financiară în rândul comunității noastre, a elevilor de liceu din România.

Considerăm că educația financiară în rândul tinerilor reprezintă un aspect esențial al societății de azi, iar generația noastră trebuie să dețină informațiile necesare pentru a face alegeri financiare inteligente.

Pentru a contribui la acest proces, noi am dezvoltat un curriculum de educație financiară pe baza căruia vom organiza următoarele webinarii:

Webinar 1: Timp de o oră vom identifica împreună cu voi, care este Marea Problemă Economică și descoperi mai multe lucruri legate de nevoi vs. resurse, costul de oportunitate, economia comportamentală. Pentru a înțelege mai bine aceste concepte vom face un exercițiu de imaginație și vom merge în timp pentru a răspunde următoarei întrebări: care sunt diferitele mijloace pe care oamenii le-au folosit pentru a face tranzacții și cum s-au schimbat acestea? (9 iunie, ora 15:00-16:00)

Webinar 2: Vom identifica etapele unui ciclu economic și discuta cauzele și consecințele unei crize economice – Studiu de caz: Marea Criză Economică (1929-1933) și Marea Recesiune (2007-2009). De asemenea, vom stabili împreună cu voi dacă aceste două mari evenimente au puncte comune cu Marea Criză de Sănătate cu care ne confruntăm în această perioadă. (10 iunie, 15:00-16:00)

Webinar 3: În aceasta serie vom discuta despre bugetare, salariul minim pe economie și taxele pe venit. Ne propunem să dezbatem cu voi necesitatea economisirii și ce înseamnă cheltuieli sănătoase. (11 iunie, 15:00-16:00)

Webinar 4: Obiectivul acestuia este de a revizui conceptele discutate anterior și a trage concluzii, oferindu-vă în același timp oportunitatea de a ne adresa întrebări suplimentare. La final vom prezenta coordonatorii comitetului Money-FEST care vor povesti mai multe despre activitatea noastră. (12 iunie, 15:00-16:00)

Dacă doriți să descoperiți mai multe aspecte legate de aceste subiecte, vă rugăm să vă înregistrați în ACEST FORMULAR și să bifați webinariile la care doriți să participați. Participanții înscriși vor primi prin e-mail detalii pentru accesarea webinariilor alese.

Termenul limită pentru înscrierea la un webinar este cu 24 de ore înainte de începerea acestuia.

Fiecare webinar va dura aproximativ o oră și va cuprinde atât o parte de prezentare, cât și o sesiune de întrebări și răspunsuri, pe tema webinarului, din partea participanților.

Gazdele webinariilor:

  • Petra Sîmpălean și Irina Mărincuș – coordonatoare Money-FEST (eleve în clasa a X-a);
  • Ștefania Butucaru, Sabina Stan (eleve în clasa a IX-a), Alexandru David, Maria Cheșculescu (elevi în clasa a X-a), Paula Popa (elevă în clasa a XI-a) – membrii echipei.

 

Programul Money-FEST este susținut de Banca Transilvania.

Vă așteptăm cu drag,

Echipa Money-FEST.

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

1Comment
  • Ami Elena
    Posted at 18:52h, 06 June Reply

    Felicitări pentru initiativa!

Post A Comment