17 Oct Aventura elevilor din Transylvania College în India, la Conferința Internațională Round Square: “Am realizat cât de mult ne-a deschis mintea această experiență de neuitat!”

Ana Botea, Ada Stercu, Georgia Crișan și Michael Nelson, patru elevi ai Transylvania College, au participat, la începutul lunii octombrie, la Conferința Internațională Round Square, care anul acesta s-a desfășurat în India. 

Este a șasea oară când o delegație a Transylvania College participă la eveniment, iar anul acesta tema conferinței a fost “The world we wish to see”. Din delegația școlii au mai făcut parte Simona Baciu (fondator Transylvania College și membru în board-ul Round Square) și Iulia Brătfălean-Igna (Global Awareness Director, Round Square Coordinator).

Conferința are loc în fiecare an pe un alt continent, iar la anul se va desfășura în Australia. Anul acesta, la eveniment au participat peste 1.200 de delegați (elevi și profesori) din peste 200 de școli, din toate colțurile lumii. Elevii Transylvania College și-au povestit aventurile în India într-un scurt testimonial, semnat de Ana Botea:

“India. Un tărâm al culturii și al imaginației. Un stil de viață necunoscut de mulți oameni din afara acestei culturi. Singura cale de a înțelege este să interacționezi cu acest stil de viață, să te ciocnești de el, să fii în mijlocul acelei lumi. În aceste două săptămâni, Conferința Internațională Round Square ne-a dat posibilitatea nouă, ca delegație, să aruncăm o privire sub suprafața lucrurilor.

Am trăit printre oamenii de acolo, am mâncat aceeași mâncare cu ei și am dormit în paturile elevilor din internat. Am avut oportunitatea să vedem și să ascultăm speakeri uimitori, care ne-au inspirat. De unii dintre ei nu mai auzisem până acum, dar cuvintele lor ne vor rămâne în minte pentru totdeauna.

În fiecare seară, evenimentele culturale privind India ne-au oferit o imagine a culturii lor, după ce i-am văzut pe localnici dansând, interpretând și chiar cântând sub cerul plin de stele. În tot acest timp, le-am mâncat mâncărurile picante și am cunoscut alți elevi din întreaga lume.

A fost greu la început să ne trezim la ora 5 în fiecare dimineață și să trebuiască să ne acomodăm cu tradițiile de acolo, dar curând am realizat cât de mult ne-a deschis mintea această experiență de neuitat.

De-a lungul conferinței, am vizitat parcuri, forturi fără vârstă, încărcate de istorie, și Taj Mahalul – una dintre minunile lumii. Am mers pe străzile lor, le-am cumpărat hainele, ne-am împrietenit cu ei și am aflat tot felul de lucruri uluitoare despre India.

Pentru noi, a fost o excursie despre pe care nu o vom uita și despre care vom vorbi multă vreme de acum încolo. Suntem recunoscători că am avut posibilitatea să ascultăm asemenea oameni grozavi vorbind despre tot felul de subiecte importante, de la schimbările climatice, la feminism și discriminare în rândul copiilor din medii defavorizate. Așa a fost în India. Și a fost extraordinar”.

Round Square, din care face parte și Transylvania College, este o asociație internațională în care sunt incluse peste 200 de școli de elită.

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

No Comments

Post A Comment