15 Oct Ziua Porților Deschise la Transylvania College

Reprezentanții Transylvania College din Cluj-Napoca anunță organizarea Zilei Porților Deschise. Evenimentul va avea loc vineri, 15 noiembrie 2019. Așteptăm alături de noi persoanele implicate în domeniul educațional, pentru a discuta despre cum putem să avem împreună un impact pozitiv și de durată în România.

Cei 50 de participanți vor avea ocazia să afle mai multe informații despre posibile colaborări între școala lor și Transylvania College, precum și despre cum pot fi implementate în alte școli programele din școala noastră (inclusiv procesul “Leader in Me”). Din toamna anului următor, Transylvania College își propune să extindă numărul de școli în care sprijină implementarea procesului “Leader in Me”.

Agenda evenimentului:

10:00 – 10:30 Întâmpinarea participanților cu cafea.

10:30 – 11:30 Prezentare: Filozofia Transylvania College.

11:30 – 12:45 Vizionare – ore de curs.

12:50 – 13:30 Pauză de prânz.

13:30 – 14:45 Discuție despre practicile observate în școală.

15:00 – 16:00 Cele 7 deprinderi și relații sănătoase în educația copilului.

Pentru a vă înscrie pe lista celor care ne vor vizita pe 15 noiembrie, vă rugăm să completați ACEST FORMULAR. Data limită de înscriere este 7 noiembrie 2019. De asemenea, jurnaliștii interesați să ia parte la eveniment sunt rugați să ne anunțe intenția lor pe adresa presa@transylvania-college.ro.

Despre Transylvania College

Transylvania College este o școală internațională non-profit din Cluj-Napoca, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă, până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO – British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, în urma unei inspecții riguroase și complexe.

Transylvania College este membru acreditat al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS) și membru al asociației mondiale a școlilor de elită Round Square. De asemenea, Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

“Leader in Me” 

Reprezentanții Transylvania College susțin schimbarea de paradigmă în domeniul educației, iar programe implementate aici sunt folosite ca sursă de inspirație la nivel național, în sistemul public de învățământ. Spre exemplu, procesul “Leader in Me” presupune inițierea unui efort de schimbare a culturii organizaționale, care are la bază “Cele șapte deprinderi ale oamenilor eficace”, de Stephen Covey. Schimbarea pornește de la adulți, motiv pentru care cursurile și intervențiile se fac cu profesorii și cu personalul auxiliar din fiecare școală, urmând ca ei să transmită aceleași principii copiilor și să transforme procesul de educație. Pe scurt, procesul presupune o transformare de care beneficiază întreaga școală, pornind de la ideea că fiecare copil este un lider, și implică crearea unei culturi a încrederii, în cadrul căreia elevii, profesorii și părinții sunt motivați să participe și să se dezvolte împreună.

Procesul “Leader in Me” a fost adus în România la Transylvania College în urmă cu cinci ani. Celelalte școli în care reprezentanții Transylvania College au început implementarea procesului “Leader in Me” sunt: Școala Gimnazială Porolissum (Zalău), International School Baia Mare, Paradis International School (Iași), Școala Gimnazială Specială din Huedin, Școala Gimnazială Specială pentru deficienți de auz „Kozmutza Flora” (Cluj-Napoca), Colegiul Tehnic „Angel Saligny” (Cluj-Napoca), Colegiul Național „Emil Negruțiu” (Turda). Începând cu anul școlar în curs, este în desfășurare implementarea “Leader in Me” și în Școala numărul 8 – “Lucian Blaga” din Baia Mare.

 

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

2 Comments
  • Dragomir Rodica
    Posted at 14:39h, 17 October Reply

    Îmi doresc sa particip la Ziua porților deschise.

  • Angelica Simon
    Posted at 10:12h, 20 October Reply

    Astept cu nerabdare sa va cunosc indeaproape!

Post A Comment