28 Aug Kenneth McDonald: “Cea mai mare satisfacție? Să văd zâmbetele copiilor când ajung la școală“

PLEASE, READ IN ENGLISH HERE!

Kenneth McDonald este noul Head of Primary la Transylvania College (Cluj-Napoca). Într-un interviu pentru Blogul Transylvania College, Kenneth a vorbit despre parcursul său, despre provocări și despre speranțele pe care le are. 

Blogul Transylvania College: Spune-ne câte ceva despre tine, despre trecutul tău.

Kenneth McDonald: În primul rând, salutare! Mă alătur școlii voastre inovatoare și dinamice cu mare plăcere. Sunt foarte încântat să devin parte a acestei echipe. Am predat în Scoția, în Qatar, în Emiratele Arabe Unite, în Slovacia, în școli de stat, școli private și școli internaționale, timp de 23 de ani. Am avut plăcerea și privilegiul de a lucra cu copii din întreaga lume, din diferite culturi și din școli care urmau programe diferite. Mă bucur să văd cum cresc cei mici și cum se dezvoltă, atât pe plan individual, cât și academic. Este foarte special pentru mine sentimentul că pot să aduc o contribuție la acest proces. Am avut, de asemenea, norocul de a fi directorul secțiunii claselor primare într-o școală din Slovacia. Am fost și coordonator al Key Stage Two (clasele primare superioare) într-o școală din Emirate, unde am avut temporar și poziția directorului adjunct, în absența acesteia.

Atunci când am o poziție de management, mă ajută și mă bucur să îmi sprijin colegii, să dezvolt școala într-o varietate de moduri și să lucrez cu copii din întregul ciclu primar. Apreciez, de asemenea, colaborarea cu comunitatea părinților ca parte dintr-un parteneriat productiv, cu respect mutual. Sunt un mare microbist, iar echipa orașului din care provin, Dundee United, este în Premier League al Scoției. Am jucat fotbal întreaga viață în diferite echipe locale și sper să continui să joc fotbal, sub o formă sau alta, în Cluj.

Îmi place să ascult diverse genuri muzicale, inclusiv pop, rock, funk, disco și soul, și am cântat la tobe de când aveam 15 ani, în mai multe formații. Îmi place să practic diferite sporturi, cum ar fi tenis, badminton, squash (și fotbal), și fac jogging pentru a rămâne în formă. De-abia aștept să descopăr și să mă bucur de toate oportunitățile pe care mi le vor oferi România și Clujul!

În ce moment ai realizat că ți se potrivește o carieră în educație?

Ambii mei părinți au fost profesori, într-adevăr, la gimnaziu și liceu, și cu toate că îi vedeam cum lucrau seara cu orele acasă, puteam să le observ și satisfacția, bucuria și implicarea emoțională. Aceste lucruri m-au încurajat să le calc pe urme.

Care a fost una dintre cele mai mari provocări din cariera ta?

Cea mai mare provocare din cariera mea a avut loc atunci când eram directorul ciclului primar, în timp ce eram învățător cu normă întreagă pentru una din clase. A fost extrem de dificil să le fac pe amândouă deodată și literalmente nu mă opream nici măcar 5 minute de când ajungeam devreme la școală, până când mă pregăteam de culcare, seara. Pur și simplu nu erau suficient de multe ore în zi!

Ce ți-a adus cea mai mare satisfacție?

Să văd zâmbetele copiilor când ajungeau la școală și să dezvolt relații pozitive cu părinții.

Ce știai despre România înainte să accepți acest rol?

Răspunsul sincer este că… știam foarte puține despre România! După ce am luat decizia de a pleca de la școala din Slovacia, am avut oferte în Cairo și în Roma. Îmi plăcuse să lucrez în Europa de Est, așa că m-am gândit că România era următorul pas logic, iar site-ul școlii m-a intrigat. După câteva zile în Cluj, am fost sigur că luasem decizia corectă. Am avut noroc să aflu destul de multe despre școală înainte să pun piciorul în România, datorită conversațiilor pe care le avusesem cu Mr. Daniel și cu Mr. Paul. De asemenea, studiasem site-ul îndeaproape înainte de interviuri!

Care sunt speranțele și așteptările tale?

Sper că voi contribui într-o manieră semnificativă în școală și că o vom putea face și mai bună decât este deja. Mă aștept să lucrez intens pentru a atinge acest obiectiv.

Ce îngrijorări ai?

Nu pot să spun că am îngrijorări… dar vor fi ceai și lapte în cancelarie? Rețineți, sunt britanic!

Ce ai vrea să le spui colegilor noștri, profesorilor și personalului administrativ din Transylvania College?

Sper că voi putea fi de ajutor, că vă voi putea sprijini și că voi putea să vă fac să vă simțiți apreciați. Să știți că vă veți putea baza pe mine atunci când veți avea nevoie, atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

Ce ai vrea să le spui elevilor?

Lucrați intens, fiți respectuoși, fiți mindful, urmați regulile, iar eu voi da tot ce am mai bun să vă sprijin să dați tot ce aveți mai bun în voi. Haideți să lucrăm cu toții, împreună.

Și părinților din comunitate?

Dragi părinți, jucați un rol vital în crearea unei comunități cu inimă și cu suflet. Vă rog, sprijiniți-ne școala, sprijiniți-vă copiii, sprijiniți-ne echipa, sprijiniți-ne etosul, valorile și misiunea și haideți să lucrăm împreună pentru a crea cea mai bună școală din România! De-abia aștept să vă cunosc și să lucrez împreună cu voi.

Cum ți se pare Transylvania College acum, după aceste săptămâni de școală?

După aproape 4 săptămâni de lucru alături de copii, părinți și de staff, este evident pentru mine că Transylvania College este o școală uimitoare pentru toată lumea din comunitatea noastră. De la personalul de curățenie și de catering, la echipa de întreținere, am avut atât de multe interacțiuni pozitive și sunt recunoscător că toată lumea m-a făcut să mă simt binevenit. Sunt cu adevărat impresionat de căldura, generozitatea și bunătatea care mi-au fost arătate. Acesta este genul de școală pe care aș recomanda-o celor mai buni prieteni ai mei fără nicio ezitare. Ce ar putea fi mai bine decât încurajarea unor standarde academice ridicate, împreună cu cultivarea abilităților de viață și de leadership, alături de conștientizarea problemelor globale? Pentru mine, asta ar trebui să fie educația, una care să pregătească adulți sănătoși din toate punctele de vedere.

Da, școala noastră este diferită și îmi dau seama ce oportunitate uimitoare au copiii care învață aici! Mi-aș fi dori să fi învățat la o asemenea școală în copilărie și sunt sigur că mulți dintre adulții care știu ce înseamnă Transylvania College simt la fel. Toate astea fac Transylvania College o școală cu care ne putem mândri cu toții. Copii fantastici! Părinți fantastici! Personal fantastic! O școală fantastică!

PLEASE, READ IN ENGLISH HERE!

Anca Rusu

Director of Admissions

Anca Rusu
anca.rusu@transylvania-college.ro

Director of Admissions

No Comments

Post A Comment