03 Jul Prima academie din Europa creată de elevi pentru elevi

Elevii din Transylvania College (Cluj-Napoca) au pus bazele “ThinkUp Academy”, o organizație al cărei scop principal este acela de a cultiva și stimula interesul elevilor față de implicarea lor în propria educație și în comunitate, prin intermediul unor proiecte socio-economice. Academia oferă tinerilor antreprenori oportunitatea să creeze proiecte cu impact educațional, prin sprijinul primit de la mentorii din cadrul academiei.

Lansarea oficială a “ThinkUp Academy” are loc săptămâna viitoare (6-12 iulie 2020), în mediul online, și va include mai multe live-uri, pe paginile de Facebook și Instagram ale organizației, prin intermediul cărora elevii implicați vor vorbi despre ariile de expertiză și despre ce va presupune mentoratul și sprijinul oferit de academie. 

Cum îi putem ajuta pe elevi?

Echipa din spatele “ThinkUp Academy” e formată din 17 absolvenți și actuali elevi ai Transylvania College, dar și din experți din diferite domenii. Atunci când un elev are un proiect în minte pe care ar dori să îl pună în aplicare, însă nu ştie de unde să înceapă şi ar avea nevoie de sprijin, se poate înscrie gratuit în academie.

Pe lângă aceste sesiuni de mentorat, academia oferă și cursuri personalizate sub formă de ateliere și conferințe. Printre cele mai mari proiecte ale ThinkUp Academy se numără și “International Youth Summit of Transylvania”, o conferință internațională de dezbateri. Academia este dedicată elevilor din întreaga lume cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. 

Ce fel de proiecte pot fi sprijinite prin intermediul academiei?

Sunt mulți elevi în toată lumea care vor să se implice în comunitățile lor, dar poate că nu știu cum să înceapă un proiect. De exemplu, elevi care vor să organizeze diferite cluburi pentru tineri (cum ar fi cluburi de implicare civică, de educație juridică, de lectură) sau să pună la cale diverse evenimente (colectare de deșeuri, ateliere de dezvoltare personală sau de divertisment). Membrii “ThinkUp Academy” își propun să îi ajute pe aceștia, dar și pe toți cei care au orice alte idei. 

“Noi vrem să le oferim elevilor oportunități care să servească dezvoltării lor personale. La academie dorim să schimbăm mentalități și să construim o rețea de tineri antreprenori sociali, oferind mentorat unu la unu pentru fiecare elev și împărtășind din experiențele noastre. Ne propunem să evidențiem importanța implicării în comunitate și să desființăm miturile că doar unii oameni pot face o schimbare”, a explicat Erik Birinyi, directorul și fondatorul “ThinkUp Academy”, elev în clasa a XII-a (Year 13) la Transylvania College.  

Istoria Transylvania College

Transylvania College este o școală internațională non-profit, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă, până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO – British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, în urma unei serii de inspecții riguroase și complexe.

Transylvania College este membru acreditat al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS), membru Global Connections și membru al asociației mondiale a școlilor de elită Round Square. Ruxandra Mercea, director al Transylvania College, face parte din G30, un grup de experți în educație care include directori aleși de la 30 dintre cele mai inovative școli din întreaga lume. Din 2015 Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

FOTO: O parte din elevii Transylvania College care fac parte din ThinkUp Academy

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

No Comments

Post A Comment