10 Jun Patricia Șandor-Martin: “Am primit o grămadă de proiecte minunate! Au început să mă doară obrajii de la atâta zâmbit, nu glumesc!”

PLEASE, READ IN ENGLISH HERE!

Între 2 și 5 iunie 2020, toți elevii din ciclul primar din Transylvania College au fost implicați într-o săptămână de activități care au avut scopul de a-i ajuta să se relaxeze, să se distreze și să le dea oportunitatea de a-și însuși abilități socio-emoționale prin mici jocuri și provocări. Patricia Șandor-Martin, Wellbeing Advisor în Transylvania College, a povestit pentru blogul școlii cum s-au desfășurat activitățile de săptămâna trecută.

“Totul a început cu ideea lui Ms Jeannette de a avea o săptămână pentru ciclul primar în care lucrurile să se întâmple diferit. Dragi profesori, preluăm noi! Am vrut să le dăm elevilor ocazii de învățare socio-emoțională, în timp ce profesorilor le-am făcut cadou un pic de timp. Nu vă închipuiți că asta înseamnă că au fost în vacanță, au avut totuși multe de făcut – planificări, corecturi, pregătiri pentru student-led conferences și alte lucruri de care probabil nici nu știu (Sunteți profesori și asta e super-puterea voastră, corect?).

Primul pas în planificarea săptămânii a fost să găsim activitățile. 4 zile, 6 activități din care elevii să aleagă în fiecare zi, un set pentru Lower Primary și unul pentru Upper Primary. Am decis asupra diferitelor teme pe zile – emoții, familie & prieteni, mindfulness & alegeri sănătoase, iar vinerea a fost pentru motive de sărbătoare și tururi virtuale cu clasa (în loc de excursiile care din păcate nu s-au putut organiza anul acesta). În total 48 de activități. Aici am înghețat un pic: <<Cum o să găsim 48 de activități?!>>

În ciuda îndoielii, am început să venim cu idei și să strângem activități, iar o săptămână mai târziu le aveam pe toate! De la portrete de familie, la ce punem într-o <<farfurie sănătoasă>>, de la curcubeie de emoții, la exerciții de respirație, rețete pentru prietenie și petreceri cu picnic, ne-am gândit la de toate. Apoi a venit partea amuzantă: pentru elevii din Lower Primary am decis să filmăm mici tutoriale în care să le explicăm ce au de făcut pentru fiecare activitate, atât în română cât și în engleză. Deoarece a trebuit să traduc pe loc, am avut parte de multe momente de râs incontrolabil, pentru că Ms Jeannette spunea ceva destul de simplu în engleză și pe când trebuia să traduc, creierul meu spunea <<Nup! N-am nici cea mai vagă idee cum se spune la asta în română.>>

De asemenea, un vecin ne-a dat bătăi de cap cu bormașina dar, într-un final, am reușit, website-urile pentru Lower Primary (LP) și Upper Primary (UP) au fost create (tot de Ms Jeannette – face atâtea lucruri, e incredibilă, promit!) și a venit ziua de marți. Dimineața am avut am avut lansarea – 2 videocalluri (unul pentru LP și unul pentru UP) unde le-am explicat tot ce aveau de știut despre activități. Ați fost vreodată într-un videocall cu aproximativ 90 de elevi din ciclul primar? Eu da. Sună a ceva de speriat, nu? Așa am crezut și eu, dar de fapt a fost foarte fain! A fost așa bine să văd pe toată lumea! Poze, filmări și înregistrări au început să umple inbox-ul meu și, tot văzându-le, la un moment dat au început să mă doară obrajii de la atâta zâmbit, nu glumesc! Am primit o grămadă de proiecte minunate și am scris muuuult feedback.

Una peste alta, mă bucur tare că această săptămâna a fost așa bine primită de copii și părinți. Pentru mine a fost o săptămână frumoasă, mă simt tare împlinită în urma ei și le sunt recunoscătoare multor oameni! Lui Ms Jeannette și voluntarei noastre, Dora Toc, pentru tot ce am reușit să pregătim împreună; elevilor – care s-au bucurat de activități și ne-au întrecut toate așteptările, părinților – care depun așa mult efort în această perioadă lucrând (unii de acasă) și sprijinind învățarea în același timp – nu cred că spunem asta suficient de des, sunteți niște eroi! Multe mulțumiri departamentului de educație fizică pentru pregătirea drumeției prin pădure, sunteți grozavi! Și, bineînțeles, recunoștința merge spre profesorii din ciclul primar. Săptămâna aceasta am avut ocazia să mă pun în locul vostru și simt că vă înțeleg și vă respect și mai mult acum. Sunteți cu adevărat minunați. Chapeau bas!”

PLEASE, READ IN ENGLISH HERE!

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Tags:
Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

2 Comments
 • Corina
  Posted at 08:44h, 10 June Reply

  Chiar a fost o săptămână bine-venită! Multumim 🤗

  Trebuie sa recunosc ca am fost plăcut impresionata marți dimineata când am văzut site-ul – bine structurat, toate informatiile acolo, ușor de accesat și de înțeles pentru copii!

 • Ioana
  Posted at 10:10h, 10 June Reply

  Wow, ne-am distrat mult saptamana trecuta. Fetele noastre “au scapat” de teme si s-au delectat cu activitati de autocunoastere. Ffff fain! Multumim!

Post A Comment