27 Jan Se apropie Money-FEST Week la Transylvania College

Money-FEST Week este un eveniment care se desfășoară în 3-7 februarie 2020 în Transylvania College (Cluj-Napoca). Săptămâna cu tematică financiară este organizată elevii din cadrul Money-FEST Committee. De-a lungul celor cinci zile, în școală vor avea loc mai multe workshop-uri financiare, pe grupe de vârstă (grădiniță, ciclul primar și gimnaziu).

Pentru prima dată, la acest eveniment vor participa și elevi din afara Transylvania College. Luni, în prima zi a Money-FEST Week, în Transylvania College vor veni aproximativ 100 de elevi, însoțiți de profesori, din următoarele instituții de învățământ din Cluj-Napoca: Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea”, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu“, Colegiul Tehnic “Ana Aslan”, Liceul Teoretic “Lucian Blaga” și Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”.

Proiect de educație financiară: de la elevi, pentru elevi

Participarea elevilor de la liceele partenere cu Transylvania College se leagă de un moment-cheie din cadrul Money-FEST Week: extinderea proiectului de educație financiară în alte licee din județul Cluj. Considerăm că pentru a ajuta tinerii să aibă o voce, să își găsească pasiunea și să facă o diferență, una din nevoile de bază este educația financiară, crucială pentru a porni într-o călătorie globală. 

Anul acesta cursurile de educație financiară vor fi predate de elevii din Comitetul Money-FEST în cinci licee din Cluj. Cursurile vor începe pe 10 februarie și se vor încheia în aprilie, atunci când va avea loc și un eveniment la care vor fi invitați toți participanții. În viitor, reprezentanții Money-FEST Committee își doresc să extindă rețeaua de școli în care să țină cursurile de educație financiară. 

Concurs de desene pe teme financiare

Un alt moment-cheie al Money-FEST Week este lansarea concursului “Financial Drawing Competition” (Concurs de desene pe teme financiare). Cu această ocazie, vor fi invitați elevi de liceu din toată țara să participe la acest concurs de desene, urmând ca lucrările să fie înscrise în intervalul 3 februarie – 16 martie. Elevii sunt încurajați să-și folosească cunoștințele de economie, educație antreprenorială și de business într-un mod cât mai creativ și minimalist, prin reprezentarea grafică a acestora (desen, pictură, grafică digitală etc). Elevii pot lucra individual sau câte doi, iar lucrarea poate fi un desen, o pictură sau grafică digitală în format A3. 

Cele mai interesante desene vor fi premiate cu vouchere la Librăriile Cărturești. Locul al III-lea va primi un voucher în valoare de 300 lei, locul al II-lea – un voucher de 500 lei, iar primul loc va fi recompensat cu un voucher în valoare de 1.000 lei. Câștigătorii vor fi aleși de un juriu, iar criteriile de jurizare sunt: creativitatea desenului, calitatea sa și conexiunea cu tematica economică. Scopul competiției este conștientizarea conceptelor economice în rândul elevilor din România.

Lucrările se vor trimite pe adresa școlii (Transylvania College, Aleea Băișoara, nr. 2A, Cluj Napoca, destinatar: Money-FEST Committee, subiect: Financial Drawing Competition) sau pot fi lăsate la recepția școlii. Pentru a fi înscrisă în concurs, lucrarea trebuie să conțină pe verso: datele de contact ale participantului/participanților (nume, prenume, vârstă, oraș, număr de telefon și adresa de e-mail), școala pe care o reprezintă, numele conceptului financiar reprezentat și descrierea acestuia). Anunțarea câștigătorilor se va face în luna aprilie. Pentru orice întrebări, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail: money-fest@transylvania-college.ro.

Programul Money-FEST Week – CLICK AICI

Money-FEST și Transylvania College

Money-FEST Committee, din Transylvania College, este un grup format în totalitate din 18 elevi de liceu. Comitetul are ca obiectiv dezvoltarea tinerilor și a comunităților prin intermediul educației financiare.

Transylvania College este o școală internațională non-profit din Cluj-Napoca, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă, până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO – British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, în urma unei serii de inspecții riguroase și complexe.

Transylvania College este membru acreditat al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS), membru Global Connections și membru al asociației mondiale a școlilor de elită Round Square. Ruxandra Mercea, director al Transylvania College, face parte din G30, un grup de experți în educație care include directori aleși de la 30 dintre cele mai inovative școli din întreaga lume. Din 2015 Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. 

Money-FEST Week este un eveniment realizat cu sprijinul Băncii Transilvania. 

Lavinia Bălulescu

Journalist, Content Creator

Lavinia Bălulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Content Creator

No Comments

Post A Comment