fbpx
 

16 Oct Atelier de educație financiară al Bursei de Valori București, susținut pentru elevi din Transylvania College

Mai mulți elevi din cadrul comitetului Money Fest, din Transylvania College, au luat parte miercuri, 16 octombrie, la un atelier de educație financiară susținut de specialiști ai Bursei de Valori București (BVB).

Unul dintre scopurile atelierului a fost de a oferi tinerilor aptitudini de facilitatori, urmând ca ei, la rândul lor, să dezvolte mai apoi diverse programe de educație financiară în școlile de stat.

Specialiștii BVB le-au făcut elevilor o introducere în domeniul piețelor de capital și în bursa românească, le-au vorbit despre ideile bune din care rezultă afaceri de succes, dar le-au menționat și despre lucruri care pot fi aplicate în viața de zi cu zi, cum ar fi economisirea banilor.

“Mi-a plăcut, a fost interesant, foarte multă informație. Trebuie să mai stau să mă gândesc la tot ce s-a discutat. La început s-a vorbit mai mult în teorie, ce este bursa, ce înseamnă să investești, în ce poți să investești. Apoi, spre final, s-au dat foarte multe exemple practice“, a mărturisit Paula Popa, elevă în Year 12, în Transylvania College.

“Mi s-a părut util că am primit o grămadă de exemple, am învățat multe despre investitorii la bursă, despre gradul de siguranță al bursei, dar am discutat și despre alte zone de investiții, unele mai riscante, altele – mai puțin. M-am bucurat că am putut afla părerea unor specialiști și despre diverse monede virtuale. Mie, unul, mi s-au lămurit multe întrebări“, a spus și Ionuț Moldovan, elev în Year 12.

Lavinia Balulescu
Lavinia Balulescu
lavinia.balulescu@transylvania-college.ro

Journalist, Communications Specialist

No Comments

Post A Comment